Prajitura chinezeasca

de alice_ciobanu in Prajituri, 11 Ian 2013 | 27270 vizualizari

 

Vai ce imi mai placea sa-i rontai glazura aia galbena :D< . Gata cu melancolismele ca nu-mi sade bine la aura :))

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar tos
  • 200 gr miez de nuca macinat
  • 6 albusuri
  • 100 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • pentru glazura:
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar tos
  • *ciocolata rasa pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura chinezeasca:

Incalzim cuptorul la 170-180 grade. 

Vom face blatul procedand foarte simplu si usor. Frecam spuma untul cu zaharul tos, pana ce zaharul e aproape topit. Adaugam nucile macinate, cacao, faina si omogenizam. Incorporam albusurile batute spuma tare. Turnam compizitia intr-o tava potrivita (25*35 ) tapetata cu hartie de copt. Nivelam in strat uniform si dam la cuptor cam 15 minute. Blatul nu trebuie sa fie copt in totalitate cand punem glazura. Doar sa fie copt pe jumatate.... se va vedea putin crescut, ferm la atingere, dar moale in interior. Atunci e fix momentul in care punem stratul de glazura.

Glazura se obtine mixand galbenusurile cu zaharul tos, pana ce totul capata consistenta densa si vascoasa, iar zaharul e aproape topit. Turnam glazura peste blatul aproape copt, dupa cum v-am zis ceva mai sus. Nivelam, cu o spatula, in strat uniform si dam tava din nou la cuptor pana ce glazura e coapta, tare si ferma. In acest fel si blatul va fi copt exact cat trebuie.

Lasam prajitura la racit dupa care o taiem in patrate mari, cu ajutorul unui cutit cu lama lunga si tare, sters si incalzit bine in apa fierbinte dupa fiecare taietura. In felul asta glazura nu se va crapa foarte tare.

Razuim niste cioco deasupra sau  stropim cu ciocolata calduta si consumam. 

Desavarsita prajiturica!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

Merisor 1

11.01.2013, 21:04

Si eu as rontai glazura de-aia, ca bine arata

MonaMimi 1

11.01.2013, 22:33

Sim0na 1

12.01.2013, 12:00

Tare bine arata chinezoaica asta.. si daca-i si cu rontait, e si mai buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mar si ciocolata